Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Blog

Keuzestress

Wie heeft er geen last van. Soms komt de stress na de keuze. Heb ik wel het goede ras besteld? Heb ik voor een goede teelt gekozen en werk ik wel met de juiste mensen? Of de stress komt pas na jaren boven drijven. Was het wel zo’n goed idee om verder te gaan met mijn bedrijf?

Deze week was ik bij een vollegrondsgroenteteler die jaarrond prei teelt en andijvie. Dit bedrijf wordt geleid door vier ondernemers; broer en zus met hun vader en moeder. Gedreven mensen met hart en passie voor hun bedrijf en product. Onlangs heeft het bedrijf een nieuwe sorteerlijn in gebruik genomen. Samen met de leverancier van deze lijn wordt nagedacht over het ontwikkelen van software die het mogelijk maakt om te volgen wat er per medewerker verwerkt wordt. Het inzicht dat hiermee wordt verkregen wordt weer gebruikt in de aansturing van de medewerkers.

Ik merkte in het gesprek dat aansturing op het bedrijf een belangrijk item is. Eén van de medewerkers in het bedrijf heeft volgens de ondernemers een natuurlijk talent voor aansturen en leidinggeven. Deze man komt trouw elk jaar vanuit Portugal om in het bedrijf te werken en het probleem is nu dat hij vanwege de Wet Werk en Zekerheid een half jaar onderbreking heeft. Een optie is om hem een vast contract aan te bieden. Dat is een keuze en is een risico maar biedt ook mooie kansen en mogelijkheden.

Er zijn in het bedrijf voor deze medeweker volop mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Als adviseur voor scholing en ontwikkeling ga ik voor hem op zoek naar een cursus Nederlands. Dit versterkt  de communicatie in het bedrijf en draagt bij aan het opbouwen van een sociaal netwerk In Nederland. Een volgende stap is de cursus effectief leidinggeven voor middenkader. Deze cursus versterkt zijn communicatieve vaardigheden en zijn zelfvertrouwen om zijn functie uit te voeren.

Deze keuze biedt ook kansen voor de ondernemers. Zij hebben meer tijd over om te ondernemen en voorruit te kijken. Voor het bedenken van een bedrijfsstrategie en nieuwe plannen. En om deze plannen ook uit te voeren.

Uiteindelijk gaat het erom dat u als werkgevers met uw werknemers samen een boterham verdient en plezier hebt in het werk. Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling draagt hieraan bij en ik help u daarbij. Dit is mijn toegevoegde waarde voor bedrijven in de akkerbouw en vollegrondsgroente- teelt. Welke opleidingsbehoefte is er in uw bedrijf? Aan welke ondersteuning hebt u behoefte?
Ik help u graag met deze vragen.

Hans Schilders, scholingsconsulent akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt
06-30601425 / h.schilders@cko-infoplein.nl