Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Blog

De ontwikkeling van werknemers

In mijn werk ontmoet ik werkgevers en bedrijfsleiders in de akkerbouw. Zij willen graag dat hun medewerkers flexibel en wendbaar zijn. Op deze manier blijven ze interessant voor het bedrijf en duurzaam inzetbaar. Het werk in de akkerbouw verandert namelijk snel. Denk maar aan de toenemende schaalvergroting, mechanisering en automatisering en het werken met precisielandbouw.
Vaak krijg ik de vraag: hoe blijf ik als ondernemer of werknemer mee ontwikkelen? En dit is precies waar ik bedrijven in adviseer en ondersteun. Samen kijken we welke kennis en kunde er in het bedrijf al aanwezig is en hoe we medewerkers kunnen ontwikkelen zodat ook het bedrijf zich verder kan ontwikkelen. Belangrijk is dat werknemers in de akkerbouw elke dag met plezier naar hun werk gaan. Nu én in de toekomst. Werknemers die zich ontwikkelen en het beste uit zichzelf halen brengen het bedrijf verder.

Ontwikkelen en veranderen kunnen zij echter niet alleen. Werkgevers en werknemers spelen allebei een rol en voor het succes van de bedrijfsontwikkeling stimuleer ik werkgevers om in gesprek te gaan met hun medewerkers over hun  talenten, competenties en leerwensen. Alleen dan krijg je medewerkers die mee kunnen groeien, flexibel en wendbaar blijven binnen de organisatie.

Wil je een start maken in je bedrijf? Neem dan contact op met Hans Schilders, scholingsconsulent akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt. Hij informeert je ook over de mogelijke subsidies voor scholing en ontwikkeling en de scholingsvouchers die binnenkort beschikbaar komen.

Hans Schilders
Scholingsconsulent akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt
06-30601425
h.schilders@cko-infoplein.nl
www.talentoogst.nl