Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Agenda

26 juni 2018

Pootaardappelvelddag

26 jun, 2018
Tijd: 13:00 uur
Locatie: NAK proefbedrijf Johannes Postweg Tollebeek

Delphy neemt het initiatief en organiseert de eerste Pootaardappelvelddag 
In Tollebeek organiseert Delphy op 26 juni de eerste Pootaardappelvelddag .
De pootaardappelteelt is een kennisintensieve teelt met mooie, nieuwe ontwikkelingen. Delphy ervaart dat er veel behoefte is aan kennis en kennisdeling rondom de pootgoedteelt en organiseert daarom naast de landelijke pootaardappeldag nu ook een pootaardappelvelddag. De Pootaardappelvelddag zal aansluiten op Dé Landelijke Pootaardappeldag waar ieder jaar zeker 250 deelnemers uit Nederland, België en Duitsland aanwezig zijn. Met de combinatie van deze beide dagen ontstaat een kennisagenda met veldonderzoek en bespreking van resultaten.
Velddag voor Pootaardappeltelers
De Pootaardappelvelddag vindt plaats in het centrum van de pootgoedteelt op het teeltbedrijf van de NAK in de N.O.P. Dinsdag 26 juni is het moment van de Pootaardappelvelddag. Vanaf 13.00 uur worden via geleide rondgangen alle objecten toegelicht. De laatste rondleiding start om 16.00 uur. Op het erf is het bedrijvenplatform daarna ook nog te bezoeken tot 19.00.
Delphy en partners laten de actuele ontwikkelingen zien op het gebied van bemesting, teelt, ziektebestrijding en mechanisatie door middel van interessante proeven en demonstraties. Kort geleden is de bemestingsproef aangelegd en deze zal tijdens de rondleidingen door de betrokken vijf bedrijven toegelicht worden. Adviseurs van Delphy vertellen meer over de onkruiddemo en spuitdemo en met de bedrijven betrokken bij de luis-virusproef en de demo herbiciden kunnen de bezoekers ook op het bedrijvenplatform nog verder doorpraten over de resultaten. Naast het proefveld worden machine-spuittechnieken (met water) gedemonstreerd.
 
Meer informatie over de verschillende demo’s en rondleidingen is te zijner tijd te lezen op https://delphy.nl/event/delphy-pootaardappelvelddag-2/